Shopper activation: Locale relevantie

Inleiding op thema:
Byron Sharp heeft met zijn boeken How Brands Growth  heel wat harten weten te veroveren. Vele organisaties volgen zijn  visie dat je groei realiseert door op penetratie te sturen en niet op loyaliteit, dat je je moet richten op de gehele markt(massa marketing) en dat je moet zorgen voor optimale (en zo breed mogelijke) distributie. Maar niet alles en niet ieder bedrijf heeft de luxe om deze visie te volgen. Het volledig uitvoeren van zijn visie blijkt lastig. Zo zou je moeten stoppen/drastisch moeten minderen met prijspromoties en loyalty campagnes. Om de massa te  bereiken heb je een zeer groot (shopper) marketing budget nodig om structuren in het geheugen van de consument te creëren (cues). En last but not least dien je een zo breed mogelijke distributie op te bouwen om de light users en niet kopers te bereiken. Het overgrote deel van merkfabrikanten heeft hiervoor noch het budget noch de mensen. Als organisatie dien je dan toch keuzen te maken en te streven naar optimale beschikbaarheid en zichtbaarheid. Maar wat is optimaal? Waar moet je als merk beschikbaar zijn? Waar bereik je de meeste potentiele shoppers/consumenten met je (instore) marketing campagnes ?
 
Thema:
Vandaag staat in het teken van lokale relevantie.(=ROI)

Programma:
12.30 Ontvangst en lunch bij Divers te Woerden
Tussen 12.30 en 13.00 biedt de TMA je de mogelijkheid aan om een broodje/drankje te bestellen bij D!vers.
Geef svp bij je aanmeldig op of je hiervan gebruik wilt maken(uiterlijk 16 maart!) info@trademarketingassociation.nl

13.00 Rondleiding/toelichting Divers
D!Vers is de nieuwe naam die het tankstation in Woerden heeft  gekregen nadat deze is veranderd van een “normaal” tankstation naar een horecalocatie met een grote diversiteit aan diensten en producten. Het dienstenpakket bestaat onder anderen uit een laundry point, een barbershop en beatysalon. Tevens kan er nog steeds getankt worden. De tankstationondernemers Henk van Os en Ad Benschop ontwikkelden zelf het nieuwe D!Vers-tankstationconcept en zullen ons meenemen in het verhaal achter D!vers . Daarnaast zullen ze stilstaan bij de rol die de merkfabrikanten hierin hebben gespeeld.
13.45 Vertrek richting Locatus
14.00 Ontvangst Locatus
14.15 Intro (mededelingen)
14.30 Locatus
Locatus is een onderzoeksbureau gericht op retail. Al ruim 15 jaar verzamelen zij informatie over alle winkels en consumentgerichte dienstverleners. Dus van modewinkel tot kapper, van restaurant tot benzinestation of van schoenwinkel tot supermarkt. Naast winkels & winkelgebieden brengt men ook winkelpassanten en het druktebeeld in winkelstraten in kaart. Om te beginnen zal Locatus ons meenemen in hun “factbased” visie over hoe het retaillandschap er in 2015 uit ziet.
Daarnaast zal men a.d.v. enkele voorbeeld cases laten zien wat de toepasbaarheid is en voordelen zijn van precisie marketing.

16.30 Afsluiting/borrel

D!vers en Locatus bevinden zich op loopafstand van elkaar. Zowel bij D!vers als bij Locatus zijn onvoldoende parkeerplaatsen.
Op loopafstand van deze locaties bevinden zich de volgende parkeerplaatsen:

 
Carpoolplaats
Parkeren kan op de carpoolplaats.Als je van de rijksweg A12 (afslag 14) afkomt  rij je richting Woerden  en zie je aan de rechterkant (nog voor D!vers) de carpoolplaats.
 
Parkeren “achter” D!vers
Parkeren kan ook in de straat die gelegen is achter D!vers. Als je van de rijksweg A12 (afslag 14) afkomt  rij je richting Woerden  en ga je bij de stoplichten linksaf. (nog voor D!vers)
Vervolgens ga je bij de T-Splitsing rechtsaf. (M.A. Reinaldaweg)
Je kan dan via het bruggetje bij de kettingwasstraat op het terrein komen van D!vers.
 
Parkeren bij De Hall/Zwerkei/Sportcity
Parkeerterrein is gelegen tussen D!vers en Locatus aan de Korenmolenlaan.
 
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van TMA