Karwei start pilot met reparatie

07 June 2022

Karwei lanceert dit weekend de Reparatiestudio: een nieuwe service waarbij klanten kapotte producten kunnen laten repareren. De bouwmarktketen gaat hiervoor een samenwerking aan met Repair Café.

De nieuwe dienst van Karwei begint als een pilot in vier bouwmarkten. Het gaat om de winkels in Heesch, Hoogvliet, Amersfoort en Barendrecht, waar klanten kunnen langskomen met kapotte tuinstoelen of doorgeroeste zagen. Stichting Repair Café repareert vervolgens de producten. Voor iedere reparatie doneert Karwei vijf euro aan lokale Repair Cafés. Producten die niet terug hoeven naar de eigenaar worden gedoneerd aan plaatselijke kringloopwinkels. Bij succes wordt de dienst naar alle vestigingen uitgerold.

Eerder al zamelde Karwei elektronische apparatuur in voor recycling. Het repareren van producten is naar eigen zeggen een logische vervolgstap en past volgens de retailer goed binnen de nieuwe focus om de circulaire economie te bevorderen.  Door reparatie laagdrempelig te maken wil Karwei het grote aantal weggegooide producten terugdringen.

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van TMA